Ет және ет өнімдері:
- жабайы жануарлардың еті;
- құс етінен Коллаген Қосылған шикізат;
- үшінші және төртінші санаттағы ет;
- сүйектің, майлы және дәнекер тінінің салмақтық үлесі 20-дан асатын ет%;
- бауырдан, тілден, жүректен басқа субөнімдер;
- қан және Ливер шұжықтар;
- тазартылмаған құс;
- суда жүзетін құстардың еті.
Ет, құс, Балықтан дайындалған тағамдар:
- зельцы, ет кесіндісінен, диафрагмадан жасалған бұйымдар; бас жұмсағынан жасалған орамалар;
- тұздалған Балықтан (майшабақ, семга, форель) басқа жылы өңдеуден өтпеген тағамдар.
Консервілер:
- банкалардың герметикалылығы бұзылған консервілер, бомбаж, "хлопуши", тотығы бар, деформацияланған, заттаңбалары жоқ банкалар.
Тағамдық майлар:
- аспаздық майлар, шошқа немесе қой майы, маргарин (маргарин тек пісіруге рұқсат етіледі) және басқа да гидрогенделген майлар;
- майлылығы 72-ден төмен сары май%;
- маймен қуырылған (фритюрде) Тамақ өнімдері және аспаздық өнімдер, чипстер.
Сүт және сүт өнімдері:
- ауыл шаруашылығы жануарларының аурушаңдығы бойынша қолайсыз шаруашылықтардан алынған сүт және сүт өнімдері,
- пастерлеуден өтпеген сүт;
- өсімдік майларын қолдану арқылы сүт өнімдері, сүзбе ірімшіктері;
- балмұздақ;
- пастерленбеген сүттен жасалған сүзбе;
- термиялық өңдеусіз фляж қаймақ;
- "самоквас" простокваша";
Жұмыртқа:
- суда жүзетін құстардың жұмыртқалары;
- қабығы ластанған, кертпесі бар жұмыртқа, "тек", " бой";
- сальмонеллездер бойынша қолайсыз шаруашылықтардағы жұмыртқалар;
Кондитерлік өнімдер:
- кремдік кондитерлік өнімдер (пирожный және торттар) және кремдер.
Өзге де өнімдер мен тағамдар:
- үйде (өнеркәсіптік емес) дайындалған, сондай-ақ үйден әкелінген кез келген тамақ өнімдері (соның ішінде мерекелік іс-шараларды ұйымдастыру, туған күндерін және т. б. мерекелеу кезінде).);
- тез дайындалатын құрғақ тағамдық концентраттар негізіндегі алғашқы және екінші тағамдар;